Twillicitatie op een vacature

Solliciteren met twitter

Een voorbeeld bedrijf is Neomax waar je als IT-professional wordt uitgedaagd om in 140 tekens uit te leggen waarom je geschikt bent voor de vacature en waarom zij met jou in gesprek moeten!

Zorg voor goede PR maar dan voor jezelf, ook wel Personal Brand genoemd. Zie je jezelf als product/dienst wat aan de  “man”  gebracht moet worden. Met twitter kan je je interesse blijken op een vacature die door de bedrijven als door recruiters zijn geplaatst.

sollicitweten naar aanleiding van een vacature:
Er is een vacature via twitter in beeld gekomen waarop je wilt reageren. Maar hoe pak je dat nou aan?
Omdat je maar 140 tekens hebt om uit te leggen waarom jij geschikt bent voor de baan is het belangrijk om deze 140 tekens ten volle te benutten.
Hierin doe je niet anders als dat je normaal ook zou doen als je reageert op een vacature die je in een krant of jobboard hebt gezien namelijk verdiepen in de vacaturetekst mn. profieleisen ed.
Een aantal tips voor sollicitweten:

 • bekijk de wervingstekst van de organisatie en/of recruiter en benoem in je reactie tweet de skills/eisen die jij bezit en die passen bij deze baan. Gebruik hieruit de #keywords; hierdoor krijg je de online klik ^_^ , (ja-knikker effect) “ja met deze persoon moet ik rond de tafel zitten”.
 • Maak voor jezelf vooraf een lijstje met je soft en harde skills( #keywords). Kies daaruit de drie meest belangrijkste passend bij de functie.

twitter 2

 • stel vragen #dtv #durftevragen, wat je normaliter ook zou hebben gesteld in een face-to-face gesprek (en het spreekt voor zich dat salarisonderhandelingen hier niet ondervalt ^_^)
 • zoals bijv. uitleg werkzaamheden, formeel/informeel etc etc.
 • Ga de interactie aan zo zorg je dat je in beeld komt bij de HR-manager of recruiters. Op het moment dat er interactie opvolgt kan je middels DM of openlijke tweet om directe contactgegevens te vragen. Een #calltoACTION In real life (IRL) om gesprek aan te gaan.
 • Zorg ervoor dat er een duidelijk persoonlijk aspect zit in je bericht, mensen moeten weten wie jij bent
 • Vermeld je link naar je Linkedin profiel en/of andere vormen van (online) creatief C.V. (pinterest, wordpress, prezi, slideshare youtube video)

Maar ook voor een open sollicitatie kan je twitter inzetten om een krachtige boodschap (= indruk) met de lengte van een tweet achter te laten bij potentiële werkgever of recruiter(s).

Advertenties

Een gedachte over “Twillicitatie op een vacature

 1. Hoi Angelique,

  Dank je wel voor de mooie suggesties! Deze wijze moet je aanspreken en bij het bedrijf passen.

  Wel een leuk idee!

  Groetjes,

  Irene

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s